Bizi Arayın: +90 541 341 44 16
Göreme Balayı Otelleri 

Göreme Balayı Otelleri | Göreme Otelleri

Göreme Balayı Otelleri

Kapadokya Göreme balayı otelleri
https://www.freepik.com/free-photo/goreme-town-twilight-cappadocia-turkey_11768854.htm#page=1&query=cappadocia&position=3&from_view=search

Göreme Balayı Otelleri

Nevşehir Göreme, Göreme Balayı Otelleri, Göreme Gezilecek yerler ve Kapadokya Göreme restaurant ve kahvaltı yerleri hakkında bilgi verdik.

Göreme Nevşehir ilinde bulunan bir beldedir. Beldenin en fazla gelir getiren geçim kaynağı turizmdir. Kapadokya Göreme bölgesinin ünlü yerlerinden biridir. Yapılan çalışmalarda 6. yüzyıla air ‘Koroma’ diye bir isim bulunmuştur. Bu nedenle beldenin en eski isminin bu olduğu düşünülmektedir.

Göreme Balayı Otelleri

Kapadokya Göreme otelleri konusunda sınırsız seçenek mevcut ve bu yüzden de araştırma sırasında kafanız çok karışıyor. Otel seçimi çok hassas bir konu çünkü tatilinizin tamamında bu seçim etkili oluyor. Ancak merkeze uzak olması, temiz olmaması, yemeklerinin kötü olması gibi birçok sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Bu nedenle de araştırmayı ince eleyip sık dokuyarak yapıyorsunuz. Nevşehir Göreme bölgesine gelince de geleneğe uyarak Göreme kaya otel konaklaması yapmak herkesin ilk tercihi oluyor. Kapadokya’nın özelliği olan kayaların ince ince oyularak konaklamaya uygun hale getirilmesiyle yapılıyor aynı zamanda doğal yapısı asla bozulmuyor, gerektiğinde güçlendirme yapılıyor. Ayrıca kaya otel konaklaması yapmak istemeyen birçok kişinin tercihi Göreme Öğretmenevi oluyor.

Göreme Otelleri

Göreme’de otelde konaklamak gerçekten çok başka bir tecrübedir. Coğrafi bölgenin yapısı olarak neredeyse her yerde mağaralar vardır. Buradaki oteller de doğal yapıyı bozmadan, bu mağaraların üstüne yapılmıştır. Özellikle buraya geldiğinizde sıradan otellerde kalacağınıza Göreme kaya otel konaklaması yapmanız çok daha iyi olacaktır. Özel olarak ince ince kayaları oyarak oluşturulan odaların içinde uyumak, sizlere çok farklı şeyler hissettirecektir. Sanki o dönemlerde yaşayan insanlarla aynı yerlerde uyumak, gerçekten inanılmaz bir his.

Peki en önemli soru… Göreme otel fiyatları ne kadar? Çoğu insan en uygun fiyatlı otelde konaklamak istiyor ancak maalesef fiyat ve konfor aynı oranda olmuyor… Bölgede ve çevresinde birçok oda seçeneğiniz var. Havuzlu oda, hamamlı oda, jakuzili oda, şömineli oda ve daha fazlası… Fiyatlar da bunlara ve doluluk oranına göre anlık olarak değişkenlik göstermekte. En doğru bilgiye ve seçeneğe ulaşmak için bu acenta en doğru tercih olacaktır! HTR Turkey Tours.

Kapadokya Göreme Gezilecek Yerler

‘Güzel Atlar Diyarı’ ismiyle anılan Kapadokya’ya geldiğinizde yapılacak aktiviteler sınırsızdır. Tatil ve tur yapmak için en doğru yerlerden biri olan Kapadokya, özellikle balayı tatili konusunda ön plana çıkmaktadır. Balayı oteli konaklaması yapmak isteyen misafirler, genelde bu tatillerine turların dahil olmasını istiyorlar. Bütün gün yaptığınız turlardan sonra jakuzili veya hamamlı oda sahibiyseniz sizden mutlusu olamaz. Ayaklarınızı uzatıp jakuzinizin size masaj yapmasından keyif alacaksınız. Ayrıca herkesin yapabileceği aktivitelerle buradan mutsuz veya sıkılmış bir şekilde ayrılmak mümkün değildir. Göreme balon turu ve Göreme atv turu bunlardan sadece birkaçı. Bölgede birçok aktivite bulunmaktadır ve biz bu aktiviteleri sizin için derledik.

Göreme Açık Hava Müzesi

Kapadokya Göreme
yapmak  https://www.freepik.com/free-photo/cave-town-zelve-valley-cappadocia-turkey_11768862.htm#page=1&query=goreme&position=3&from_view=search

Kapadokya Bölgesi’ne gelen herkesin kesinlikle uğraması gereken bir yerdir. İçinde bulunan güzellikleri görmemek gerçekten büyük bir kayıp olacaktır. Göreme merkezden yalnızca iki kilometre uzaklıktadır. 1986 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiştir. Burası aynı zamanda Göreme Örenyeri olarak da bilinmektedir. Müzeye girdiğiniz andan itibaren sizleri direkt olarak farklı bir devirde hissettirecektir. Zamanında Bizans’ın Hristiyanlık dinini yasakladığında insanlar buranın coğrafi özellikleri sayesinde dinlerini özgürce yaşayabilmişlerdir. Bu nedenle de Bizans usulünde yapılan kilize, bazalika, manastır vb. yapılar çokça görülmektedir.

Göreme Açık Hava Müzesi, 1200’lere kadar eğitimin merkezi olmuştur. Hristiyanlığın ilk merkezlerinden sayılmaktadır. Kayseri Piskoposu olarak bilinen Aziz Basil 4. yüzyılda Göreme’de dünyaya gelmiştir. Ayrıca Aziz Basil, din ve düşünce eğitimi verilen manastır sistemini ilk kez burada başlatmıştır. İçinde yüzlerce kilise vardır. Bunlardan en ünlüsü Karanlık Kilise’dir. Müzeye girdiğiniz zaman karşınıza ilk çıkacak yer Kızlar ve Erkekler Manastırı’dır. 11. yüzyıldan kalma olduğu tahmin edilir. Sonrasında birbirine yakın olan Elmalı Kilise ve Aziz Basil Şapeli’ni göreceksiniz.

Elmalı Kilise

Özellikle Elmalı Kilise’yi diğerlerinden ayıran önemli bir unsur var. O da mimarisi ve muhteşem süslemeleri. İsminin geldiği yer ise, Kilise’nin içinde bulunan duvar resimlerinden birinde Mikail’in elinde bulunan bir nesnenin elmaya benzetilmesi. Bu kiliseye giriş yapmak istiyorsanız, kuzey yönüne gitmeniz gerekmektedir. Orada bir tünel göreceksiniz. 11. veya 12. yüzyıllarda inşa edildiği düşünülmektedir. Duvarlarındaki neredeyse her motifin kırmızı renk ile yapılması, kilisenin dikkat çeken bir diğer özelliğidir.

elmalı kilise
https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6reme%27deki_kiliseler_listesi#/media/Dosya:TurkeyGoreme.jpg

Azize Barbara Şapeli

Hikayesi çok etkileyicidir. Sadece Hristiyanlık dinine inandığı için babası tarafından öldürülen Azize Barbara adına yapılmıştır. 11. yüzyıl civarında yapıldığı düşünülmektedir. Kilise, büyük bir kaya bloğunun arkasında yer almaktadır. Elmalı Kilise’de olduğu gibi burada da duvardaki freskler kırmızı renkli boyayla resmedilmiştir. Ayrıca kubbesinde ve duvarlarında bolca geometrik motifler bulunmaktadır.

Açık Hava Müzesi-Barbara Kilisesi
https://sevilokay.wordpress.com/tag/kapadokya-goreme-azize-barbara-kilisesi/

Karanlık Kilise

Karanlık Kilise, 11 veya 12. yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilmektedir. Kilisenin narteks kısmında küçük bir pencere bulunmaktadır. Kilisede başka bir pencere bulunmadığı için de her daim bir karanlığın içindedir. Bu yüzden buraya Karanlık Kilise denmiştir. Yüzyıllardır ışık almayan bir yer olduğu için içindeki freskler ilk günkü gibi taze ve güzeldir. Çok zengin duvar  süslemeleri içermektedir. İçindeki duvar resimleri, Tevrat’a göre yapılmıştır. Bu kilisede yer alan en önemli sahneler ise şu şekilde: Deesis, Müjde, Beytüllahim’e Yolculuk, Doğum, Müneccimin Tapınması, Vaftiz, Lazarus’un Diriltilmesi, Başkalaşım, Kudüs’e Giriş, Son Akşam Yemeği, İhanet, Hz. İsa Çarmıhta, Hz. İsa’nın Cehenneme İnişi, Kadınlar Boş Mezar Başında, Havarilerin Takdisi ve Görevlendirilmesi, Hz. İsa’nın Göğe Çıkışı, İbrahim Peygamberin Misafirperverliği ve Üç Yahudi Gencin Yakılması gibi Tevrat kaynaklı bazı sahneler yer almaktadır.

Karanlık Kilise
https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/karanlik-kilisenin-freskleri-ile-bin-yil-oncesine-yolculuk/1930006

Yılanlı Kilise

Kilise, uzun koridorlu ve alçak tavanlı, kemerli bir yapıdadır. İsmi, yılanı öldüren Aziz George ve Aziz Theodore’un duvar resimlerinden alır. Kilisede ayrıca İmparator Büyük Konstantin ve annesi Azize Helena’yı canlandıran resimler bulunmaktadır. Diğer ilginç bir resim ise Aziz Onuphrius’a aittir. Bu aziz, Mısır’daki Thebes yakınlarındaki çölde münzevi bir hayat yaşamış ve genelde olduğu gibi uzun gri sakalı ve tek giysi olarak üzerinde olan defne yaprağıyla resmedilmiştir.

yılanlı kilise
https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6reme%27deki_kiliseler_listesi#/media/Dosya:Yilanli_(Snake)_Church.jpg

Göreme Açık Hava Müzesi, tek günde yavaşça gezilemeyecek kadar büyük bir alanı kaplamaktadır. Bu nedenle ya çok seri bir şekilde yorulmadan, sıkılmadan gezmeniz gerekiyor, ya da her şeyi sindirerek birkaç gün gezmeniz gerekiyor. Tabii turla giderseniz daha kısa bir sürede önemli yerleri rehber eşliğinde gezersiniz. Peki Göreme Açık Hava Müzesi nerede? Nevşehir’in Merkez ilçesinde bulunmaktadır. Açık Hava Müzesi’ne müze kart ile veya 30 TL ücret ödeyerek girebilirsiniz.

Kapadokya Göreme Milli Parkı

Göreme Milli Parkı, Kapadokya bölgesinin bilinen en eski yerleşim yeridir. Her mevsim muhteşem manzaralar sunan bu parkı görmeniz önem taşımaktadır. Kışın da gelebilirsiniz buraya ancak soğuk havaları sevmeyenlerin daha çok bahar ve yaz aylarını tercih etmesini tavsiye ederiz. Turlara katılarak gelebileceğiniz gib, turlardan ayrı olarak kendi aracınızla veya toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Milli park, Ürgüp, Avanos ve Nevşehir’in birkaç ilçesini kapsamaktadır. Yaklaşık 40 kilometrelik devasa bir alana sahiptir. Burada gezilecek yerler saymakla bitmez. Bu nedenle burayı gezerken biraz yorulacaksınız ancak sabırlı olarak tüm o güzellikleri sindirerek gezmenizi tavsiye ederiz. Bu park, 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girerek korunma altına alınmıştır. Peki Göreme Milli Parkı nerede? Park, Nevşehir merkeze yaklaşık 10 veya 15 dakikalık mesafededir.

Göreme ATV Turu

Kapadokya Bölgesi gezisi yaptığınız zaman herkesin aklına gelen aktivitelerden biri atv turu yapmaktır. Deneyimleme açısından size çok şey katacak bu turları kaçırmamalısınız. Bir rehber eşliğinde atv turuna başlarsınız. Öncelikle araçların kontrolünü anlayabilmeniz için boş bir arazide size test sürüşü yaptırılır. Araca hakim olup olamadığınıza bakılır. Eğer sürüşünüzde herhangi bir sıkıntı yoksa, bütün emniyet önlemlerini alarak tura başlarsınız. Çünkü atvler üstü açık motor benzeri araçlardır. Dört tekerlekli olsalar bile bir yere takılma, saplanma vb. durumlarda araçlardan düştüğünüz takdirde yara almamanız önemlidir. Rehberiniz önde, siz arkasında belirlenen parkura başlarsınız. Tüm o engebeli yollarda araç kullanmanın çok eğlenceli bir deneyim olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de kişisel olarak dikkatli ve tedbirli olmanızda fayda var.

atv turu
https://www.freepik.com/free-photo/man-helmet-sitting-atv-quad-bike-mountains_21129845.htm#page=1&query=quad%20bike&position=6&from_view=search

Göreme Balon Turu

Kapadokya Göreme bölgesine geldiğiniz zaman tecrübe etmeden dönmemeniz gereken şeylerden biri de şüphesiz ki balon turudur. Güzel Atlar Diyarı Kapadokya’ya yaptığınız seyahatinizde eşsiz güzellikteki birçok mekanı göreceksiniz. Tabii yürüyüş/otobüs yoluyla olacak bu turlar. Ancak dünyanın çok az yerinde olan güzeller güzeli peri bacalarını göklerden görebilmek… Gerçekten bu harika hissi sadece yaşayanlar bilecektir. Bu nedenle Kapadokya balon turu tecrübesi, kesinlikle yaşamanız gereken bir şeydir. Balon turu yapmak için sabahın erken bir saatinde, güneş doğmadan uyanırsınız. Alana gideceğiniz araçlar sizi almak için hazır bekliyor olurlar. Hızlıca sizin için hazırlanan atıştırmalıkları yanınıza alarak yola çıkarsınız. Kısa bir yolculuktan sonra yerde baygın bir şekilde yatan yüzlerce sıcak hava balonunu görürsünüz. Kalkış zamanı geldiğinde teker teker dikkatli bir şekilde sepetin içine binersiniz. Pilotunuz sıcak hava balonunu kaldırdığında harika manzarayı bir de yukarıdan görmeye başlarsınız. Ve güne çok erken başlamanızın mükafatını alırsınız: İnanılmaz güzellikteki gün doğumu manzarası…

Aldığınız pakete göre toplam bir veya iki saat süren balon turunuzun her anında farklı şeyler hissederek turunuzu tamamlarsınız. Bütün güvenlik önlemleri alınmış olsa da özellikle iniş sırasında kaptanınızın bütün talimatlarını dinlemeniz gerekmekte. Sıcak hava balonları seyahat açısında en güvenli araçlardan biri olsa da, kötü hava koşullarına maalesef kimse engel olamıyor. Böyle durumlarda ve inişlerde çök-kapan-tutun pozisyonu, ya da kaptanınızın size söylediği herhangi bir talimat, sizin yara almadan inmenizi sağlayacaktır. Tur sonunda ise bu güzel deneyimi kutlamak amacıyla size bir sertifika verilecek ve ayrıca şampanya/şarap içerek kutlayacaksınız.

göreme balayı otelleri

Göreme Hava Durumu

Bir tatile çıktığınız zaman yanınıza alacağınız kıyafetler çok önemlidir. Eğer sıcak bir yere giderken yanınıza kalın kıyafetler alırsanız terlemekten hiçbir şeye odaklanamazsınız hatta hasta bile olabilirsiniz. Aynı şey soğuk havalar için de geçerli tabii. Soğuktan yataklara düşüp bütün tatilinizi otel odanızda geçirebilirsiniz. Bunların yaşanmasını hiç kimse istemez. Bu nedenle Ürgüp Göreme gezisi yapmadan önce bu yazımızı okumanızda fayda var.

Göreme’de Ne Giyilir?

Nevşehir Göreme, İç Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır. İç Anadolu Bölgesi iklimi ise yazlar genelde sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Aynı şekilde Göreme’de de hava buna benzerdir. Hatta bazen yazın bile hava serin olabiliyor, ancak ne zaman sıcak ne zaman soğuk olacağını kestirmek gerçekten zordur. Eğer Ürgüp Göreme turunuzu bahar-yaz aylarında yapmak istiyorsanız, giyeceğiniz kıyafetinizi ince-rahat olanlardan seçmelisiniz. Ayakkabı olarak da rahat bir yürüyüş ayakkabısı tercih etmelisiniz. Fileli bir spor ayakkabısı giymenizi tavsiye etmeyiz çünkü yürüyüş yaptığınız/gezdiğiniz araziler bolca toprak içeren yerlerdir. Ve eğer bu tür bi ayakkabı giyerseniz çok da rahat hissetmezsiniz. Üzerinize ince bir ceket almayı da unutmamalısınız tabii.

Kış aylarından birinde Ürgüp Göreme yolculuğu yapacaksanız, yanınıza bol bol kalın kıyafet alsanız iyi olur. Özellikle vadileri (Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi, Kızılçukur Vadisi…)  gezerken tamamen açık alanda olacağınız için çok fazla rüzgara maruz kalacaksınız. Bu nedenle kalın bir pantolon, belki içine tayt veya çorap, üzerinize kazak ve mont giymelisiniz. Ayrıca bere, atkı, eldiven gibi koruyucu aksesuarları da yanınızda bulundurmalısınız. Ayakkabı olarak da rahat, ağır olmayan ve sıcak tutan bir bot giyerseniz geziniz çok rahat geçecektir.

Göreme Restaurant ve Göreme Kahvaltı

Kapadokya Göreme balayı otelleri
https://www.freepik.com/free-photo/woman-bohemian-dress-sitting-traditional-cave-house-cappadocia-turkey_11768933.htm#page=1&query=cappadocia&position=10&from_view=search

Bir tatile çıktığınızda konakladığınız otel ne kadar önemliyse aynı zamanda seyahat ettiğiniz bölgede yediğiniz ve içtiğiniz şeyler de çok önemlidir. Doğru düzgün beslenememek geziniz boyunca size zehir olur. Bu nedenle sizler için önerebileceğimiz yere giderseniz, kahvaltı ve akşam yemeğinde doysanız bile daha fazlasını yemek isteyeceksiniz, garanti ediyoruz! MDC Cve Hotel Restaurantı. 70 çeşit bulunan kahvaltısıyla tıka basa doyacaksınız ve asla bitmesin isteyeceksiniz. Akşam yemeğinde de Türk yemekleri konusunda uzman ekibiyle birlikte et yemeklerine doyacaksınız diyebiliriz. Özellikle bizim bayıldığımız ‘Osbar’ yemeği ve ‘Güveçte Mantar’ ikilisini denemelisiniz! Pişman olmayacaksınız…

Ürgüp Göreme seyahati yaptığınızda gidebileceğiniz diğer restaurantları sizin için derledik.

  • İstasyon Cafe & Restaurant

Göreme Açık Hava Müzesi yolunda bulunan bu restaurant bir aile işletmesi ve her giden müşterinin memnun ayrıldığı bir yer. İster bir şeyler içmeye ister ailecek güzel bir akşam yemeğine gidin kesinlikle çok mutlu bir akşam geçireceksiniz. Porsiyonlarının gayet yeterli ve doyurucu olduğunu da söyleyebiliriz.

  • Omurca Art Cave Cafe

Göreme’de bulunan bu otantik retaurantta en az bir kere yemek yemelisiniz. Harika bir ambiyansı olan bu yere bayılacağınıza eminiz. Sıcak ve samimi ortamıyla güzel yemeklerin birleştiği bir mekan denilebilir. Buraya geldiğinizde ilk denemeniz gereken şey sıcak şarap! Lezzetine bayılacaksınız.

  • Seten Anatolian Cuisine

Muhteşem manzarasıyla Göreme’de bulunan bu restaurantın hem çok yemekleri hem de hizmeti kusursuz diyebiliriz. Yemeklerine yapılan sunumlarla önce gözünüz, sonrasında da harika tatlarıyla mideniz doyacak. Hatta keşke daha öncesinde bu mekana gitseydim de zamanımı boşa harcamasaydım diyeceğinize eminiz!

sıcak şarap
https://www.freepik.com/free-photo/german-gluhwein-also-known-as-mulled-wine-spiced-wine_8760165.htm#page=1&query=hot%20wine&position=0&from_view=search

Bize Ulaşın

göreme otelleri, kapadokya göreme otelleri, ürgüp göreme otelleri, nevşehir göreme otelleri, göreme mağara otelleri, göreme balayı otelleri, en iyi göreme otelleri, kapadokya otelleri göreme, göreme otelleri fiyatları, göreme otelleri 5 yıldızlı, göreme otelleri ve fiyatları,  ürgüp göreme otelleri fiyatları, göreme cave otelleri, göreme otelleri jakuzili,  ürgüp göreme balayı otelleri, nevşehir ürgüp göreme otelleri, göreme nin en iyi otelleri, göreme otelleri havuzlu, göreme butik otelleri, ürgüp göreme otelleri ve fiyatları, göreme türkiye otelleri, göreme kapadokya otelleri, kapadokya göreme balayı otelleri, nevşehir göreme balayı otelleri, nevşehir göreme otelleri havuzlu, ürgüp göreme avanos otelleri, göreme otelleri her şey dahil, ucuz göreme otelleri, ürgüp göreme kapadokya otelleri, göreme ürgüp otelleri, nevşehir otelleri göreme, havuzlu göreme otelleri, kapadokya göreme inn otelleri, göreme otelleri iletişim, göreme otelleri telefon, her şey dahil göreme otelleri, göreme otelleri haritası, göreme kaya otelleri

Bir cevap yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

Şimdi Ara